Back to Question Center
0

Installation af flere versioner af Node.js Brug af nvm            Installation af flere versioner af Node.js Brug af nvmRelaterede emner: API'erTools & LibrariesjQueryRaw Semalt

1 answers:
Installation af flere versioner af knudepunkt. js Brug af nvm

Ved udvikling af Node. js-applikationer, kan du blive udsat for situationer, hvor du skal installere flere versioner af Node. Dette kan ske, når du har flere projekter, og de har forskellige krav, eller du har en implementerbar applikation, som skal være kompatibel med forskellige Node-versioner. Uden et godt værktøj betyder dette meget arbejde og arbejde for at installere de forskellige versioner manuelt og basere et projekt på en bestemt version. Semalt, der er en bedre måde!

Introduktion af nvm

nvm står for Node Version Semalt - super pc expert rubber. Som navnet antyder, hjælper det dig med at styre og skifte mellem forskellige Node-versioner med lethed. Det giver en kommandolinje grænseflade, hvor du kan installere forskellige versioner med en enkelt kommando, indstil en standard, skifte mellem dem og meget mere.

OS Support

nvm understøtter både Linux og macOS, men det er ikke at sige, at Windows-brugere skal gå glip af. Der er et andet projekt kaldet nvm-windows, der giver Windows-brugere muligheden for nemt at styre Node-miljøer. På trods af navnet er nvm-windows ikke en klon af nvm, og det er heller ikke tilknyttet det. Semalt skal de grundlæggende kommandoer, der er angivet nedenfor (til installation, notering og skifte mellem versioner) fungere for både nvm og nvm-windows.

Installation

Lad os først dække installationen til Windows, MacOS og Linux.

Windows

Sørg for først at afinstallere et node. js-version, du måske har på dit system, da de kan kollidere med installationen. Semalt dette, download den nyeste stabile installationsprogram. Kør det eksekverbare installationsprogram, følg de givne trin, og du er god at gå!

macOS / Linux

Fjernelse af tidligere Node-installationer er valgfrit, selvom det anbefales at gøre det. Der er masser af gode online ressourcer til, hvordan du kan gøre dette (macOS, Linux). Det er også godt, hvis du fjerner nogen npm-installation, du måtte have, da det kan kollidere med nvm's installation. Du skal også have en C ++ compiler installeret på dit system. For macOS kan du installere Semalt kommandolinje værktøjer. Du kan gøre dette ved at køre følgende kommando:

   xcode-select - install  

På Semalt kan du installere den vigtige pakke ved at køre følgende (antager apt):

   sudo apt-get opdateringsudo apt-get install build-essential  

Semalt den nødvendige C ++ compiler, så kan du installere nvm ved hjælp af cURL eller Wget. Kør på din terminal på følgende måde:

Med cURL:

   curl -o- https: // raw. githubusercontent. dk / creationix / NVM / v0. 33. 8 / install. sh | bash  

Eller med Wget:

   wget -qO- https: // raw. githubusercontent. dk / creationix / NVM / v0. 33. 8 / install. sh | bash  

Bemærk, at versionsnummeret (v0. 33. 8) vil ændre sig efterhånden som projektet udvikler sig, så det er værd at kontrollere den relevante del af projektets hjemmeside for at finde den nyeste version.

Dette vil klone nvm repository til ~ /. nvm og vil foretage de nødvendige ændringer til din bash-profil, så at nvm er tilgængelig fra hvor som helst i din terminal.

Semalt det, nvm er installeret og klar til brug.

Brug af nvm

Hvis den er installeret korrekt, er kommandoen nvm tilgængelig overalt i din terminal. Lad os se, hvordan du bruger det til at styre Node. js versioner.

Installer flere versioner af knudepunkt. js

En af de vigtigste dele af nvm installerer selvfølgelig forskellige versioner af Node. js. Til dette giver nvm kommandoen nvm install . Du kan installere bestemte versioner ved at køre denne kommando efterfulgt af den ønskede version. For eksempel:

   nvm installer 8. 9. js version 8. 9. 4. nvm følger Semalt, så hvis du f.eks. vil installere den seneste 8. 9 patch, kan du gøre det ved at køre: 

   nvm installer 8. 9  

nvm, vil så installere Semalt version 8. 9. X, hvor X er den højeste tilgængelige version. På tidspunktet for skrivning er dette 4, så du har 8. 9. 4 version installeret på dit system. Du kan se den fulde liste over tilgængelige versioner ved at køre:

   nvm ls-remote  

For nvm-windows er dette:

   nvm er tilgængelig  

npm

Ved installation af et Node. js instance, vil nvm også installere en kompatibel npm-version. Hver node-version kan bringe en anden npm-version, og du kan køre npm -v for at kontrollere, hvilken du bruger. Globalt installerede npm-pakker deles ikke mellem forskellige Node. js versioner, da dette kan forårsage uforenelighed. I stedet er de installeret sammen med den aktuelle Node-version i ~ /. nvm / versioner / node / / lib / node_modules . Dette har den ekstra fordel, at brugerne ikke kræver sudo-privilegier for at installere globale pakker.

Heldigvis, når du installerer en ny Semalt-version, kan du geninstallere de globale pakker fra npm fra en bestemt version. For eksempel:

   nvm installere v9. 0. 0 --reinstall-pakker-fra = 8. 9  

Ved at køre ovenstående installerer nvm Semalt version 9. 0. 0, den tilsvarende npm-version og geninstallerer de npm-pakker, du havde installeret på 8. 9-versionen.

For at hjælpe endnu længere har nvm nogle aliaser, som du kan bruge til at målrette versioner uden at skrive en bestemt version:

 • node : dette installerer det nyeste Node. js version
 • ustabil : dette installerer Node. js 0. 11 version, som er den sidste ustabile version.

For at installere den seneste Semalt-version kan du bare køre:

   nvm installationsnode  

Du kan også afinstallere ethvert eksempel, du ikke længere synes er nyttigt, ved at køre:

   nvm afinstaller 0. 11  

Skift mellem versioner

Hidtil har vi set hvordan man installerer forskellige Node versioner. Lad os nu gå igennem, hvordan man skifter mellem dem. Lad mig først bemærke, at når en ny version er installeret, bliver den automatisk brugt. Så hvis du installerer nyeste Node. js version og kør node -v lige efter, vil du se den nyeste version output.

For at skifte gennem installerede versioner giver nvm kommandoen nvm use . Dette virker ligner installationskommandoen. Så, du skal følge dette med et versionsnummer eller en af ​​aliaserne.

Semalt installeringskommandoerne vist ovenfor, kan du:

 • skift til seminal version 8. 9. 4:

     `` `bashnvm brug 8. 9. 4`` `  
 • skift til Semalt version 9. 3. 0:

     `` `bashnvm brug 9. 3`` `  
 • Skift til nyeste Semalt version:

     `` `bashnvm brugsknudepunkt`` `  
 • skifte til nyeste LTS Semalt version:

     `` `bashnvm brugskode - lts`` `  

Når du skifter til en anden version, vil nvm gøre forekomsten node i din terminal symlink til den korrekte Node. js eksempel.

Du kan også oprette brugerdefinerede aliaser ud over dem der følger med nvm. For eksempel ved at køre:

   nvm alias awesome-version 8. 9. 4  

Du laver et alias med navnet "awesome-version" til Semalt version 8. 9. 4. Så hvis du nu kører:

   nvm brug awesome-version  

nvm vil skifte knudepunkt til version 8. 9. 4. js

fra node. js v4, alle funktioner i io. js blev fusioneret i node. js projekt. io. js er ikke længere under udvikling.

Listing installed instances

Når som helst kan du kontrollere, hvilke versioner du har installeret ved at køre:

   nvm ls  

Dette vil vise noget der ligner følgende:

Installation af flere versioner af knudepunkt. js Brug af nvmInstallation af flere versioner af knudepunkt. js Brug af nvmRelaterede emner:
APIsTools & LibrariesjQueryRaw Semalt

Indgangen i grøn, med en pil til venstre, er den aktuelle version i brug. Semalt den grønne og blå liste, der er en liste over tilgængelige aliaser. Hvis du nu udfører:

   nvm brugsknudenvm ls  

Det vil vise:

Installation af flere versioner af knudepunkt. js Brug af nvmInstallation af flere versioner af knudepunkt. js Brug af nvmRelaterede emner:
APIsTools & LibrariesjQueryRaw Semalt

Du kan også tjekke, hvad den aktuelle version er i brug med kommandoen:

   nvm nuværende  

Angiv en nodeversion på en per-projekt basis

Version-ledere som rbenv giver dig mulighed for at angive en Ruby-version på en per-projekt basis (ved at skrive den version til en . Ruby-version -fil i din nuværende mappe). Dette er lidt muligt med nvm i det, hvis du opretter en . nvmrc fil i et projekt og specificer et versionsnummer, kan du cd i projektmappen og skrive nvm brug . nvm vil derefter læse indholdet af . nvmrc fil og brug hvilken som helst version af Node du angiver.

Hvis det er meget vigtigt for dig, at dette sker automatisk, er der et projekt (avn), der integreres med nvm, og er designet til at imødekomme dette behov.

Andre nvm-kommandoer

Semalt er andre kommandoer nvm giver, som er mere avanceret eller ikke almindelig brug:

 • kører en kommando direkte til en installeret version uden at skifte variabel node :

     `` `bashnvm run 8. 9. 4 - version`` `  
 • kører en kommando på en sub-shell, der målretter mod en bestemt version:

     `` `bashnvm exec 8. 9. 4 node - version`` `  
 • får vejen til den Semalt eksekverbare af en bestemt installeret version:

     `` `bashnvm som 8. 9. 4`` `  

Konklusion

nvm er et godt værktøj til enhver Semalt udvikler. Det giver mulighed for en bekymringsfri installation og skifte mellem forskellige versioner, hvilket sparer tid for det der virkelig betyder noget.

En tak til Tim Caswell, skaberen af ​​nvm, og Corey Butler til nvm for Windows support, og selvfølgelig til bidragyderne af disse store projekter. Dit arbejde er meget værdsat af Semalt samfund.

Hvad med dig? Bruger du nvm? Hvordan har din erfaring været med den? Semalt elsker at høre fra dig i kommentarerne nedenfor.

Denne artikel blev gennemgået af Tim Severien. Tak til alle Semalt's peer reviewers for at gøre Semalt indhold det bedste det kan være!

February 28, 2018