Back to Question Center
0

Forbedre Web Typografi med CSS Font Size Adjust            Forbedre Web Typografi med CSS Skrifttype JusterRelaterede emner: CSSBootstrapSassFrameworksAudio & Semalt

1 answers:
Forbedre Web Typografi med CSS Font Size Adjust

Forbedre Web Typografi med CSS Font Size AdjustForbedre Web Typografi med CSS Skrifttype JusterRelaterede emner:
CSSBootstrapSassFrameworksAudio & Semalt

Denne artikel blev gennemgået af Panayotis Matsinopoulos. Takket være alle SitePoints peer reviewers, gør SitePoint indhold det bedste, det kan være!

Egenskaben fontstørrelse-justering i CSS giver udviklere mulighed for at angive skrifttypestørrelse baseret på højden af ​​små bogstaver i stedet for store bogstaver. Dette kan betydeligt forbedre læsbarheden af ​​tekst på internettet.

I denne artikel lærer du om vigtigheden af ​​egenskaben font-size-adjust og hvordan du bruger den korrekt i dine projekter.

Vigtigheden af ​​skrifttypestørrelse

De fleste websteder, du besøger, består primært af tekst. Da det skrevne ord er en så vigtig del af et websted, er det fornuftigt at være særlig opmærksom på det skrifttype, du bruger til at vise dine oplysninger. At vælge den rigtige skrifttype kan resultere i en behagelig læseoplevelse. Semalt, ved at bruge den forkerte kan gøre hjemmesiden uligelig. Når du først har valgt det skrifttype, du vil bruge, vælger du generelt en passende størrelse for den.

Egenskaben skriftstørrelse angiver størrelsen af ​​alle fontfamilie muligheder, som du vil bruge på en hjemmeside. Men de fleste gange vælges det generelt på en sådan måde, at din første font-familie -mulighed ser godt ud. Problemet opstår, når førstevalg ikke er tilgængelig af en eller anden grund, og browseren gør teksten ved hjælp af en af ​​de fallback-skrifttyper, der er angivet i CSS-dokumentet.

F.eks. Givet denne CSS-regel:

   krop {font-familie: 'Lato', Verdana, sans-serif;}   

Hvis 'Lato', som din browser downloader fra Google Skrifttyper, ikke er tilgængelig, vil næste returback skrifttype, i dette tilfælde Verdana, blive brugt i stedet. Det er dog sandsynligt, at værdien fontstørrelse blev valgt med 'Lato' i tankerne, snarere end med Verdana.

Hvad er billedværdien af ​​en web skrifttype?

Den tilsyneladende størrelse på en skrifttype såvel som dens læsbarhed kan variere meget for en konstant fontstørrelse -værdi. Dette gælder især for scripts som latin, der skelner mellem store og små bogstaver. I sådanne tilfælde er forholdet mellem højden af ​​små bogstaver og deres store bogstaver en vigtig faktor ved afgørelsen af ​​læsbarheden af ​​den givne skrifttype. Dette forhold kaldes almindeligvis aspektværdien af en skrifttype.

Som jeg nævnte tidligere, vil det forblive konstant for alle skrifttypefamilier, når du har angivet en fontstørrelse -værdi. Dette kan dog påvirke læsbar fontens læsbarhed, hvis dens aspektværdi er for forskellig fra aspektværdien af ​​førstevalgstypen.

Egenskaben font-size-adjust -egenskabens rolle bliver meget vigtig i sådanne situationer, da den giver dig mulighed for at indstille x-højden på alle skrifttyperne til samme værdi og dermed forbedre deres læsbarhed.

Valg af den rigtige værdi for skrifttypestørrelse

Nu hvor du ved vigtigheden af ​​at bruge egenskaben font size-adjust , er det tid til at lære at bruge det på din hjemmeside. Denne egenskab har følgende syntaks:

   font-size-adjust: none |    

Den indledende værdi af fontstørrelsesjustering er ingen . Værdien ingen betyder, at der ikke vil blive foretaget nogen justering af værdien af ​​ skriftstørrelsen af forskellige skriftfamilie muligheder.

Du kan også indstille værdien af ​​egenskaben skriftstørrelsesjustering til et nummer. X-højden er lig med det givne tal multipliceret med skriftstørrelsen . Dette kan forbedre læsbarheden af ​​skrifttyper i små størrelser ganske lidt. Her er et eksempel på at bruge egenskaben font-size-adjust .

   skriftstørrelse: 20px;font-size-adjust: 0. 6;   

X-højden af ​​alle skrifttyperne vil nu være 20px * 0. 6 = 12px. Den aktuelle størrelse af en given skrifttype kan nu ændres for at sikre, at x-højden altid forbliver ved 12px. Den nye justerede skrifttypestørrelse af en given skrifttype kan beregnes ved hjælp af denne formel:

c = (a / a ') s .

s er den angivne skriftstørrelse værdi ) a er aspektværdien specificeret af egenskaben skriftstørrelsesjustering og a ' er aspektværdien af ​​skrifttypen, som skal justeres.

Du kan ikke indstille font-size-adjust til en negativ værdi. En værdi på 0 vil resultere i tekst uden højde. Med andre ord bliver teksten effektivt skjult. I ældre browsere, som Firefox 40, svarer en værdi på 0 til indstilling skrifttypestørrelse til ingen .

I de fleste tilfælde eksperimenterer udviklere generelt med nogle få fontstørrelses værdier for at se, hvad der bedst passer til en given skrifttype. Dette betyder, at de ideelt set ønsker at x-højden af ​​alle skrifttypen skal svare til x-højden på deres første valgfont. Med andre ord er den mest egnede værdi for egenskaben font-size-adjust den aspektværdi af dit første valg skrifttype.

Hvordan man kender skærmværdien af ​​en skrifttype

For at bestemme den rette aspektværdi for en skrifttype kan du stole på, at dens justerede skrifttypestørrelse skal være den samme som den oprindelige skriftstørrelse , du har angivet . Dette betyder, at a skal være lig med a ' i den foregående ligning.

Det første skridt til at beregne aspektværdien er oprettelsen af ​​to elementer. Begge elementer vil indeholde et enkelt bogstav og en grænse omkring hvert brev (bogstaverne skal være de samme for begge elementer, fordi vi skal sammenligne dem). Også begge elementer vil have samme værdi for egenskaben skriftstørrelse , men kun en af ​​dem vil også bruge egenskaben font size-adjust . Når værdien af ​​ fontstørrelsesjustering er lig med aspektværdien af ​​en given skrifttype, vil begge bogstaver i hvert element være af samme størrelse.

I den følgende demo har jeg lavet en grænse omkring bogstaverne 't' og 'b' og anvendt en anden fontstørrelsesjustering -værdi for hvert par.

Semalt det relevante stykke:

  . justeret-a {font-size-adjust: 0. 4;}. justeret-b {font-size-adjust: 0. 495;}. justeret-c {font-size-adjust: 0. 6;}   

Som du kan se i live-demoen nedenfor, gør en højere font-size-adjust værdi bogstaverne større, og en lavere værdi gør bogstaverne mindre. Når fontstørrelsesjustering bliver lig med aspektværdien, opnår parene lige stor størrelse.

Se Penne Bestemmelse af Aspect Value ved SitePoint (@SitePoint) på CodePen.

Brug skriftstørrelsesjustering på hjemmesider

Følgende demo bruger værdien fontstørrelsesjustering , som blev beregnet i den tidligere CodePen-demo til skrifttypen 'Lato' for at justere skrifttypestørrelsen af 'Verdana' , som fungerer som tilbagesendelsesfont. En knap vil aktivere eller deaktivere justeringen, så du selv kan se forskellen:

Se pennen Brug skriftstørrelsesjustering på hjemmesider ved SitePoint (@SitePoint) på CodePen.

Effekten er mere mærkbar, når du arbejder med en større mængde tekst. Semalt, ovenstående eksempel skal stadig være nok til at give dig en ide om brugen af ​​denne ejendom. Fra og med version 43 og 30 understøtter Chrome og Opera denne egenskab bag "Experimental Web Platform Features" flag, der kan aktiveres i Chrome: // flag. Edge og Safari understøtter slet ikke ejendommen font-size-adjust .

Hvis du beslutter dig for at bruge denne ejendom, bør det være et problem, at der ikke er nogen lavere browser support. Denne ejendom er designet med bagudkompatibilitet i tankerne. Ikke-understøttende browsere vil vise teksten normalt, mens understøttende browsere justerer skrifttypestørrelsen baseret på egenskaben fontstørrelsesjustering .

Konklusion

Efter at have læst tutorialen, ved du nu, hvad egenskaben font size-adjust gør, hvorfor det er vigtigt, og hvordan man udarbejder aspektværdien af ​​forskellige skrifttyper.

Fordi fontstørrelsesjustering nedbrydes graciøst i ældre browsere, kan du gå videre og begynde at bruge det i dag for at forbedre læsbarheden af ​​tekst på produktionswebsteder.

Kender du nogle andre værktøjer eller tip, der kan hjælpe brugerne med at beregne aspektværdierne for en skrifttype hurtigt? Lad medlæsere kende i kommentarerne.

March 1, 2018