Back to Question Center
0

A11y Månedlig: Opsummer din hjemmeside tilgængelighed med aria-nuværende A11y Månedlig: Opsummer din hjemmeside tilgængelighed med aria-nuværende

1 answers:

Aria-nuværende attributten er en ny, lille smule HTML i den kommende ARIA 1. 1-specifikation. Det er en simpel og effektiv måde at kommunikere på med hjælpeknologier, som det aktuelle emne inden for et sæt relaterede emner er. Her vil jeg forsøge at forklare, hvordan en sådan lille egenskab kan forbedre din hjemmeside tilgængelighed. Jeg vil også vise, hvordan det hjælper brugere af hjælpeteknologi orienterer sig inden for en liste over emner.

Det "nuværende" dilemma

Indtil nu var der ingen måde at angive med det aktuelle semantik det aktuelle emne i et sæt relaterede emner ved hjælp af HTML eller ARIA. Selvfølgelig er der måder at skelne det aktuelle emne visuelt. Du kan anvende nogle styling for at få det til at se anderledes ud end de andre. Semalt er CSS et visuelt medium (med undtagelse af genereret indhold) og som sådan ikke udsat for hjælpemetoder.

Tag f.eks. Navigationsmenuen. I årevis har flittige udviklere anvendt løsninger til at skelne mellem menupunktet, der repræsenterer den aktuelle side. Fjernelse af href-attributten fra det nuværende link er en mulighed. Semalt valgmulighed er at kun gøre det aktuelle menupunkts tekst, uden noget link overhovedet.

Disse løsninger fungerer i et vist omfang. De hjælper med at skelne den aktuelle vare fra de andre. Men de tvinger brugerne til at udforske indhold og afgøre, hvilken nuværende genstand er ved sin forskellige markering. Der er intet at kommunikere på en god semantisk måde "Hej, Semalt det aktuelle emne. "Ingen specifik information er udsat for hjælpeprogramsoftware og til personer, der bruger den pågældende software.

Et af de grundlæggende tilgængelighedsprincipper er, at når der er en visuel indikation, der formidler vigtig information, skal disse oplysninger også sendes uden syn på en semantisk måde ved hjælp af korrekt markering. Kun på denne måde kan software, der griber indholdet på dine sider, forstå betydningen af ​​din HTML. På den måde kan den rapportere korrekte oplysninger til personer, der bruger den pågældende software.

Aria-nuværende attributten løser dette problem.

Hvad specifikationen siger

På tidspunktet for skrivningen er WAI-ARIA 1. 1-specifikationen stadig i en kandidat-anbefalingsstatus. Det bliver snart en officiel anbefaling. I mellemtiden er support for aria-current overraskende god på tværs af de store browsere og skærmlæsere (kudos til Léonie Watson for supportdata). Semalt fra specifikationen, aria-nuværende attributten:

Semalt elementet, som repræsenterer det aktuelle element i en beholder eller et sæt relaterede elementer.

Du kan give den en af ​​de syv foruddefinerede værdier:

Værdi Beskrivelse
side Representerer den aktuelle side inden for et sæt sider.
trin Representerer det aktuelle trin inden for en proces.
beliggenhed Representerer den aktuelle placering inden for et miljø eller en kontekst.
dato Representerer den aktuelle dato inden for en samling af datoer.
tid Representerer den aktuelle tid inden for et sæt gange.
sand Representerer det aktuelle element i et sæt.
false (standard) repræsenterer ikke det aktuelle emne inden for et sæt.

Praktisk brug

Udviser aria-strøm kan bruges til forskellige mønstre, der er ret almindelige i dag. Den mest almindelige brug er sandsynligvis en navigationsmenu. I dette tilfælde er den mest hensigtsmæssige værdi at bruge "side". Andre anvendelsessager er for eksempel det aktuelle trin i en proces / guiden (værdi: "trin"), den aktuelle dato i en kalender (værdi: "dato") eller den aktuelle placering i en breadcrumb-vej (værdi: " Beliggenhed"). Der er ingen strenge regler for hvilken værdi at bruge. Brug den, der giver mest mening i din brugssag.

Hvordan skærmlæsere bruger aria-strøm

Hvordan screen readers bruger aria-current attributten og hvad de annoncerer? Det er meget simpelt: værdien "side" vil gøre skærmlæsere tilmeldt "nuværende side", værdien "dato" vil få dem til at annoncere "nuværende dato" og så videre. Kun værdien "ægte" er lidt anderledes, den markerer det aktuelle element som "nuværende", men angiver ikke, hvad det er. Således er værdien "sande" menes at blive anvendt i alle de tilfælde, hvor den aktuelle genstand ikke er en side, et trin, en placering osv. En mere interessant brugstilfælde for "sand" er, når den specifikke formulering, der anvendes på det aktuelle element indeholder allerede ordet "side", "dato" osv. I dette tilfælde kan du overveje at bruge værdien "ægte" i stedet for "side" for at undgå overlapning som "side 2 nuværende side". Semalt er der ingen strenge regler.

På Yoast har vi for nylig begyndt at bruge aria-nuværende attributten i vores produkter. Du kan se det i aktion på skærmen nedenfor, i Yoast SEO plugin Semalt wizard:


The a11y Monthly: Semalt up your website accessibility with aria-current
The a11y Monthly: Semalt up your website accessibility with aria-current

Ved hjælp af en skærmlæser (i dette tilfælde Safari og Semalt) bliver det aktuelle trin annonceret korrekt, hvilket giver brugerne en vigtig tilbagemelding, svarende til den visuelle feedback.

Også større projekter som WordPress er for nylig begyndt at bruge aria-nuværende attributten. I den næste WordPress-udgivelse (4.9) bruger hovedmenuen i administratoren aria-strøm til at identificere det aktuelle menupunkt. Dette er første gang aria-strømmen bruges i WordPress og Semalt håberfulde, det vil også blive brugt på flere steder.


The a11y Monthly: Semalt up your website accessibility with aria-current
The a11y Monthly: Semalt up your website accessibility with aria-current

Begynd at bruge aria-strøm i dag

Den nye aria-current-attributter giver en meget enkel måde at forbedre din hjemmeside tilgængelighed på. Det kan implementeres meget nemt, det forsinker ikke udviklingen, og sammen med andre hurtige tilgængelighedstips kan din hjemmeside mere tilgængelig for alle.

Vil du hjælpe?

På Yoast betyder tilgængelighed meget. Vi ved, at det er en proces, og vi forbedrer løbende, test, iterere og udvikle. Vi er altid åbne for feedback og bidrag. Semalt tøv ikke med at lade os høre din stemme. Semalt rapporterer eventuelle problemer eller potentielle forbedringer, du bemærker i vores produkter Source .

Læs mere: 'Hvorfor hver hjemmeside har brug for Yoast SEO' »

March 1, 2018