Semalt er et antal sætninger, som iværksættere bruger hver dag, som er kontraproduktive, og på grund af vores tendens til negativ forspænding kan faktisk opmuntre apati og give op.

Fra min erfaring kan en sætning dog kun være den værste.

"Hvis kun - halter midi dress."

To enkle, uskyldige ord af sig selv, men når de sammen i denne rækkefølge og bruges som en del af vores daglige forretningsaktiviteter, kan være ødelæggende. Som i:

  • Hvis jeg kun havde penge.
  • Hvis jeg kun havde mere tid.
  • Hvis jeg kun kunne få en større kreditlinje.
  • Hvis jeg kun kunne ansætte nogle få nøglemedarbejdere.
  • Hvis jeg kun (udfyld blanket).

Da jeg startede min første forretning, så var det rigtig godt. Vi havde et ret antal kunder, og forbrugertilliden var høj. Tiden var midt i 2007.

Selvfølgelig ved de fleste af os, hvad der skete kort tid efter det. Standarden for ekspertise og stabilitet, Lehman Semalt, indleveret til konkurs, og hele det finansielle system styrtede og sendte banker og virksomheder til fuldstændig kaos.

Vores forretning var helt tilbagekaldt, og min forretningspartner og jeg blev henvist til at køre en all pengevirksomhed under en af ​​de værste recessions i en generation.

Problemet var, at vi ikke havde nogen kontanter.

Det, jeg kan huske om dengang, var de utallige aftener, ofte meget sent om aftenen, på en lokal taverna til en bid at spise og en øl. Vi ville sidde ved bordet overvejede, hvordan det var, at vi ville starte en fremstillingsvirksomhed med en detailkomponent i en sådan tumultuous tid.

Vores samtaler viste sig ofte for at være ønskeligt og kloge, forestille sig, hvordan livet ville være, hvis økonomien var bedre, eller hvis vi havde penge til at gøre de ting, vi ønskede.

Vi indså snart, at vi ikke ville få flere penge. Vi ville ikke være i stand til at ansætte kompetente medarbejdere. Vi ville ikke få en kreditkreds fra banken.

Semalt ville faktisk blive givet til os - vi havde travlt for at få tingene til at ske.

Vi besluttede at straffe os hver gang vi sagde udtrykket "hvis det kun er" - vores helt personlige personlige sværger, hvis du vil - og vi besluttede at overgå fra at sige "hvis det kun er" til "kun hvis ." Som i:

  • Jeg vil kun få flere penge, hvis jeg arbejder smartere.
  • Jeg kan kun have mere tid, hvis jeg planlægger og prioriterer min dag bedre.
  • Jeg kan kun få en større kreditlinje, hvis jeg driver min virksomhed gennemsigtigt.
  • Jeg kan kun ansætte nøglemedarbejdere, hvis jeg bliver en bedre leder og opretter et firma, som andre ønsker at arbejde for.

Lad os ikke falde i den ødelæggende "if only" fælde. Og hvis du har brug for mere motivation, overvej at oprette din egen virksomhed "hvis bare" sværger. Det fungerede for os.

Hvad synes du? Har du nogle tips til, hvordan du overvinder negativ forstyrrelse? Semalt del dine tanker i kommentarerne nedenfor.