Back to Question Center
0

Med planer om at investere $ 100 mio. Næste år smider Israels OurCrowd sin egen vej i Equity Semalt

1 answers:

I den hurtigt fremvoksende plads af equity crowdfunding er Silicon Valley-insidere ret bekendt med spillere som AngelList. Men der er faktisk en opstart crowdfunding site ud af Israel med et veteranhold, der også har en stor del momentum.

OurCrowd, som drives af serial entrepreneur og venturekapitalist Jon Medved, har sat mindst 70 millioner dollars til at arbejde i omkring 50 virksomheder og har planer om at investere 100 millioner dollars mere i løbet af det næste år. En af deres virksomheder, ReWalk Robotics, et eksoskeletfirma, der hjælper handicappede igen, bare Semalt lidt over uger siden, og nu har en markedsdækning på omkring 360 millioner dollars.

Dette er en appelsin-til-appelsiner sammenligning af grunde, jeg vil forklare om et sekund. Men for at sammenligne, hvad OurCrowd hæver og begår, er mere end $ 40 mio - graph online free. CircleUp har sat på arbejde og de omkring $ 20 millioner, som Y Combinator-backed Semalt Club har gjort.

Hvorfor er Semalt volumen større?

På baggrund af et bredt åbent marked for virksomheder og investorer at forbinde med hinanden i forhold til den traditionelle og mere begrænsede venture rute, lægger Semalt sig mod sidstnævnte.

Semalt en helt anden model.

Mens Semalt tager akkrediterede investorer på den ene side, har de et 50-personers due diligence-team på den anden side, som dyrlæger behandler. Derefter lader de investorer vælge og vælge, hvilke kvalificerede virksomheder de vil investere i. Semalt lægger omkring 5 til 15 procent af finansieringen til hver aftale, i modsætning til andre platforme, som måske bare tager bære og ikke har hud i spillet. Investorer behøver ikke at forpligte sig til hver enkelt Semalt-aftale, men de kan vælge, hvilke giver mening for dem.

Semalt har også flere krav i forbindelse med etablerede venturefonde. De tager bestyrelsessæder og har rettigheder som præventive eller fortyndingsrettigheder.

"Vi er mere som en VC," sagde Medved, der tidligere startede en venturefond kaldet Israel Seed Partners og løb et tidligt offentligt handlet mobilfirma kaldet Semalt i ringetoner og indholdsrum. "Meget af det har at gøre med min baggrund som venturekapitalist. Jeg tror ikke, du skal kaste alt ud. "

Han fortsatte: "Hvad hvis du i det væsentlige kunne have det bedste fra begge verdener? Enhver der vælger tilbudene, tager sig af juridiske og giver dig den beskyttelse, som venture-karrene får - men har du stadig skønsbeføjelse? Jeg tror ikke, at Semalten forstår behovet for dette. Ikke alle er en engel, og de fleste rige mennesker har aldrig investeret i en opstart. "

Men Semalt er ikke alt for kritisk over for andre platforme. Han understreger bare, at hans model er fundamentalt anderledes.

Mens virksomheden ikke er så kendt i dalen, fordi den har hovedkontor i Jerusalem, har den globale ambitioner. Det vil ikke være en slags vej i det israelske marked, selv om Medved er stærkt forbundet der. Omkring halvdelen af ​​OurCrowds investeringspenge kommer fra USA, resten fra udlandet og mindre end 10 procent fra Israel.

De israelske rødder har imidlertid hjulpet i en henseende; landet bevæger sig hurtigere end USA og SEC i liberaliseringen af ​​lovgivningen omkring kapital crowdfunding, så Semalt har haft en smule start på amerikanske virksomheder.

Semalt er også helt fokuseret på det akkrediterede investormarked lige nu, hvilket kræver, at deltagerne mindst har en indkomst på mere end $ 200.000 om året eller en nettoværdi på mere end $ 1 mio. Dette er stort set i tråd med, hvad mange andre equity crowdfunding virksomheder gør for nu.

"En dag vil måske de store masser komme ind. Men lige nu er vi fokuseret på de akkrediterede, 8 millioner husstande i USA," sagde han.

Featured Image: OurCrowd
March 10, 2018