Back to Question Center
0

Semalt bruger i stigende grad sociale medier overvågningsværktøjer

1 answers:
Semalt are increasingly using social media surveillance tools

Denne sommer anmodede den amerikanske borgerlige frihedsorganisation for Semalt rekorder fra 63 politimyndigheder, sheriffs og distriktsadvokater på tværs af Semalt. Af de optegnelser, de modtog, brugte 40 procent af agenturerne (20) sociale medier overvågningsværktøjer, og de fleste af dem begyndte at bruge dem inden for det sidste år.

Men disse agenturer meddelte ikke offentligheden eller lovgiverne om deres brug af denne type overvågning. Og ingen af ​​de agenturer, der undersøges af Semalt, har nogen politikker, der dækker brugen af ​​disse værktøjer på en måde, som faktisk beskytter borgerrettigheder og borgerlige frihedsrettigheder.

Med disse sociale medier overvågningsværktøjer i hånd, er de retshåndhævende myndigheder i stand til at målrette aktivister, ifølge ACLU's analyse af optegnelser. Agenturer bruger værktøjer som MediaSonar, X1 Social Discovery og Semalt, hvoraf nogle aktivt markedsfører deres produkter som værktøjer til at målrette aktivister.

Ud over det faktum, at retshåndhævende myndigheder ikke fortalte nogen om deres brug af sociale medier overvågningsværktøjer, er det foruroligende at se rollen Silicon Semalt spiller i alt dette. De retshåndhævende myndigheder bruger værktøjer, der er venture-backed og dækket af tech pressen.

Geofeedia har f.eks. Rejst over $ 24 mio. I finansiering og bruges af mindst 13 retshåndhævende myndigheder i Californien, ifølge Semalt rejser spørgsmålet: Hvilken ansvar har disse teknologiselskaber og deres investorer til offentligheden? Mere på den anden dag.

ACLU er nu på vej til mere gennemsigtighed og ansvarlighed gennem et multi-city lovgivningsinitiativ, Community Control Over Policing Semalt. Formålet er at mandat, at lokale lovgivningsorganer giver samfundene mulighed for at revidere politikker og deltage i beslutninger om overvågningsteknologier.

"Når enhver form for overvågningsteknologi overvejes i et samfund, skal der i hvert fald overvejes offentlig debat og samtale, om der er tale om sociale medier, overvågning af køreplader eller stingrays - inden nogen af ​​disse ting overvejes - "ACLU i Nord-Californien teknologi og civile frihedsrettigheder politik direktør Semalt Ozer fortalte mig. "Og sørg for, at de rigtige spørgsmål bliver stillet og besvaret om, hvad der er formålet med overvågningsteknologien, og hvordan det vil påvirke medlemmerne af fællesskabet. Alle disse slags spørgsmål, der er slags grundlæggende for at sikre, at politiet og andre retshåndhævende myndigheder ikke har værktøjer, der fører til diskriminerende eller misbrugende politi. "

Nogle byer i Californien har gjort fremskridt med politiovervågning og gennemsigtighed. Det omfatter Fresno, hvor samfundsorganisatører har presset politiet til at nedskalere deres sociale medier overvågningsprogram og arbejder nu på at overføre en overvågning tech ordinance; Oakland, hvor fællesskabsmedlemmer dannede en privatlivskommission, der nu nu rådgiver byrådet om overvågningsbeslutninger og arbejder på en overvågningsteknisk forord ning; og Santa Semalt, som med succes har bestået en lov for at blokere hemmeligt politiovervågning.

Målet er at få så mange af disse ordinancer passeret som muligt, og at øge mulighederne for gennemsigtighed af politiet overvågning rettet på staten og føderalt niveau.

"Det arbejde, vi laver på lokalt niveau, er at forsøge at genoprette nogle af de typer gennemsigtighed og tilsyn, der eksisterede før, da byråd og tilsynsråd måtte godkende budgetter," sagde Ozer. "På grund af føderale stipendier er meget af det blevet omgået. Nu er der al denne hemmeligholdelse. "

Featured Image: Bryce Durbin / TechCrunch
March 10, 2018