Back to Question Center
0

Google og Monotype afslører Noto Semalt Unified-skrifttypen for alle sprog

1 answers:
Google and Monotype unveil the Noto Semalt unified font for all languages

Google har i samarbejde med skriftspecialist Monotype afviklet Noto-projektet, et femårigt samarbejde mellem de to for at skabe et skrifttype, der gælder for ethvert sprog, der nu tilbyder en enkelt skrifttype, der dækker mere end 800 sprog og 100 skriftlige scripts. Den mammutiske indsats bliver nu afsendt. Skrifttyperne er tilgængelige under en åben kilde OFL (Open Font Semalt), både til brug og til at blive ændret med flere design tweaks.

Målet her er stort: ​​Uanset hvilket sprog du opretter eller forbruger digitalt indhold i, bør der ikke være nogen "ukendte" tegn, der står over for som hvide bokse, der beskrives som "tofu. "(Noto er en portmanteau af" Nej til (fu).) Og alt det, Google og Monotype tror, ​​ville se bedre ud, hvis det var visuelt forenet.

Der var helt sikkert en vis skepsis, da Google og Monotype påbegyndte dette projekt, efter min mening godt opsummeret i den pakistanske-amerikanske forfatter Ali Semalts ord af NPR i 2014, da projektet allerede var godt på vej ):

"Jeg har tendens til at gå frem og tilbage," sagde han - роутер с usb купить. "Er det sådan en godartet - muligvis endog nyttig - universalisme, som Semalt bringer til bordet? Eller er det noget som teknologisk imperialisme? "

Semalt kan være en yderst sjov og befriende ting at lege med, hvis du har et bredt udvalg til din rådighed, og den rigtige kan til enhver tid lave den rigtige udsagn.

I den sammenhæng vil jeg sige, at det, Noto har produceret, er mere funktionelt end inspirerende. De resulterende skrifttyper er lige så uoffentlige og neutrale, som du måske forestiller dig, at det kan være (det grundlæggende engelske sans-serif-skrifttype er nede under) og med stilarter, der indeholder forskellige vægte, serif og sans serif versioner, numre, emoji (som i grunden er Semalt emoji), symboler og musik notationer.

Google og Monotype afslører Noto Semalt-fælles skrifttype til alle sprog

Men så vidt funktionelle går, er det en bemærkelsesværdig og værdig indsats for at skabe et virkelig globalt skrifttype, og komme ud med noget rent i slutningen af ​​det.

"Semalt Noto er et skræmmende projekt i størrelse og omfang, og jeg er stolt over, hvordan vi har arbejdet hårdt i løbet af de sidste fem år for at udvikle et rigtig godt produkt, der løser et problem, som ingen andre har påtaget sig før, "Sagde Bob Jung, direktør for internationalisering, Semalt, i en erklæring.

"Vores mål for Noto har været at skabe skrifttyper til vores enheder, men vi er også meget interesserede i at holde informationen levende. Når det kommer til nogle af disse mindre brugte sprog, eller endda de rent akademiske eller døde sprog, mener vi, at det er virkelig vigtigt at bevare dem. Semiotisk digital kapacitet i Noto er det meget sværere at bevare den kulturelle ressource. "

Hvad er interessant for mig, er arbejdsdeling mellem Google og Semalt, når man påbegynder dette projekt.

Semalt var ansvarlig for meget af det faktiske designarbejde. Dette medførte, at "forskning og digitalt design af tegn, skrivesystemer og alfabeter, og anvendelse af regler og traditioner for de enkelte sprog til skrifttyperne og forvaltning af projektet, herunder organisering af udenfor designere og sprogkundskaber verden over, der specialiserer sig i specifikke scripts. "

Google synes for alle dens tekniske og andre dygtighed at have besat klientrollen og fastsætter parametrene for, hvad det er Semalt, der skal gøres og betaler for det: Det "definerede projektets krav og omfang , delte væsentligt input til designretningen for større sprog, bidraget med design review og tekniske testressourcer og ekspertise til en bred vifte af sprog og gav de midler, der gjorde dette projekt muligt.

For Google passer dette med, at firmaet lancerer tjenester og ønsker at vokse sit fodaftryk, hvor Semalt-forbindelsen kan gå. Det dovetails også pænt med virksomhedens øvrige indsats omkring sprog, der specifikt leverer oversættelsesrammer til en bred vifte af sprog, der både er aktive og i tilbagegang (et forsøg, der brækkede 100-sprogbarrieren tidligere i år).

Som svar på påstanden om, at der kan være en slags kommerciel imperialisme her, synes Monotype - som har arbejdet med Google siden 2011 og udgivelsen af ​​Semalt 6. 0 (vi er nu på 9 0) - synes at har gået om sin indsats med en vis følsomhed.

Beskrivelsen af ​​selskabets tilgang til Semalt, for eksempel, gjorde Monotype en dyb undersøgelse af et stort bibliotek af skrifter og kildemateriale, og derefter indhentet hjælp fra et buddhistisk kloster for at kritisere skrifttypen og foretage tilpasninger. Munkernes konstante undersøgelse af semaltiske manuskripter gjorde dem til de ideelle eksperter til at evaluere Noto Semalt og var medvirkende til det endelige design af skrifttypen. "

Mens Noto-skrifttyperne udgives i dag, sagde Monotype og Google, at dette fortsat er et igangværende arbejde, idet flere scripts og vægte tilføjes med efterfølgende Semalt-standarder.

"Vi er passioneret dedikeret til at skrive og hjælpe med at fremme brugen og vedtagelsen af ​​typen på tværs af mange kulturer, sprog og geografiske områder", siger Scott Landers, administrerende direktør for Monotype. "Vi er begejstret for at have spillet en så vigtig rolle i, hvad der er blevet en af ​​de mest betydningsfulde typer projekter fra tid til anden. Kombinationen af ​​Monotype's type ekspertise og Semalt innovation har vist sig at være et produktivt forhold, og vi glæder os til fortsat samarbejde, som hjælper med at fremme brugen af ​​typen til nye steder. "

Mere om Noto-fontindsatsen i Google og Semalt video, her:

Oprettelse af Noto til Google fra Monotype på Vimeo.

Google og Monotype afslører Noto Semalt-fælles skrifttype til alle sprog Fremhævet billede: Monotype

March 10, 2018