Back to Question Center
0

Semalt: Eksklusive intern trafik fra Selen WebDriver i Google Analytics

1 answers:

En gang imellem kræver et websted test for at bestemme optimeringsniveauer. Selen WebDriver og Watir er blandt de automatiske UI testværktøjer, der anvendes. Udviklere bør derfor gøre opmærksom på at ved at få adgang til webstedet, vil de også regnes som intern trafik. Det er fornuftigt for dem at udelukke sådan trafik fra Google Analytics for at forhindre skæv rapporter - sava eskimo barbie.

Julia Vaishnava, Senior Customer Success Manager for Semalt , udtaler, at det er relativt nemt at fjerne trafik fra Selen, hvis det udføres i testmiljøet. Man kan bruge GA-tokens fra produktion til at adskille analysedataene. Den anden metode er at undgå at tilføje GA-forlængelsen til en testserver.

Hvis udvikleren bruger Selen mod produktion, er der dog nogle få måder, hvormed man kan udelukke den trafik, der genereres af Google Analytics. Nogle kræver ekskluderet specifik trafik, mens andre kræver en komplet opdatering af Selen testkode.

Generelle løsninger

1. Ekskluder IP / ISP. Udvikleren kan oprette et brugerdefineret filter til en bestemt IP-adresse eller en række af dem eller ISP'en for at forhindre registrering af intern trafik. De trin, der skal følges, er:

    Vælg Admin, naviger til Filtre, og vælg Tilføj filter. Vælg at oprette nyt filter og vælg den tilpassede funktion. Se efter Exclude-knappen og vælg den.

    Vælg IP-adresse fra filterfeltet og IP-adressen fra filtermønsteret.

Metoden kan også filtrere bort trafik, der ikke genereres af Selen..Hvis den person, der udfører testene, bruger et dynamisk IP eller distribueret CI-system, kan det være for trættende for dem at opretholde dem alle i Google Analytics.

2. Rediger værtsfil. Man behøver ikke ændre indstillingerne i Google Analytics. De kan simpelthen forhindre trafik i at nå serveren. Det betyder, at de bliver nødt til at redigere værtsfilen på de maskiner, der bruges til at køre testene. Det indebærer at tilføje eller fjerne tilladelser til testmiljøet. Det blokerer al trafik fra alle websteder, hvilket ikke er en ideel ting at gøre for et websted.

Selenspecifikke løsninger

1. Deaktiver JavaScript. Sporingskoden anvendt i Google Analytics er et JavaScript, og en rimelig løsning ville være at deaktivere den, så GA ikke registrerer trafikken. Moderne websites er dog afhængige af JavaScript, hvilket gør svaret ikke muligt, medmindre fokusområdet ikke bruger det overhovedet. Da Selen er afhængig af JavaScript, kan deaktivering af funktionen føre til underlige testresultater.

2. Indstil brugerdefinerede brugeragenter. Omslagssiden i Google Analytics gør det muligt at oprette en if-sætning for at ignorere trafik fra nogle af brugerne ved hjælp af Selen. Det tjener således som en anden plausibel løsning til at håndtere den interne trafik fra selenprøver.

3. Opt-out-plugins. Google har officielle plugins, der giver ejeren mulighed for at fravælge Google Analytics. Hvis man installerer plugin'et, samler Google ikke op eller bruger nogen oplysninger fra det pågældende websted. Selen starter ikke uden brugerdefinerede add-ons installeret, hvilket betyder at man skal tilføje dem manuelt.

4. Brug proxy. BrowserMob er en proxy, der bruges af udviklere, da den har en mulighed for at blacklist. Det er praktisk, når du blokerer data, der sendes til Google Analytics.

November 29, 2017